Tak & Fasadtvätt

Vi tar bort alger och lav på ditt hus.

Rena tak och fina fasader

På senare år har problemen med påväxt på våra hus blivit allt större. Orsaken är en kombination av bland annat förändringar i luftfuktighet, temperatur och nedebördens pH-värde, dvs klimatet. Små faktorer som tillsammans bidrar till en ökad påväxt. Utomhus där det är näst intill omöjligt att påverka rådande klimat krävs det att någon av de andra livsbetingelserna för påväxten tas bort. Grön-Fri dödar befintlig påväxt samtidigt som näringsämnen på ytan neutraliseras. Ytan nollställs och ingen ny påväxt kan etableras förrän det hamnar nya näringsämnen på ytan.
En yta med påväxt är inte bara ful och förstör helhetsintrycket av en byggnad. Den binder också fukt som kan leda till skador på materialet, tex, söndervittring, rötskador, frostsprängning, etablering av annan påväxt etc.

 

Effektivt på alla ytor

Grön-Fri är ett effektivt medel som enkelt tar bort alger och lav på alla ytor utomhus, t ex trä, puts, sten, tegel, betong och takpannor. Påväxten dör omedelbart. På väderutsatta ytor såsom tak försvinner resterna med tiden utan att ytan
bearbetas i efterhand. På fasader krävs det i flesta fall att ytan tvättas för att resterna helt ska försvinna. Alger är borta inom 1 år, lav inom ca 2 år. Grön-Fri neutraliserar näringsämnena och förebygger nya angrepp i upp till fyra år beroende på ytans egenskaper och läge.

taktvätt2Fasadtvätt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vi tar hela ansvaret

Vi sköter allt. Du behöver inte bekymra dig om någonting. Som certifierad Grön fri entreprenörer har vi all kunskap om produkten och vilken utrustning som behövs för att göra ett effektivt och kvalitetssäkert arbete. Hanteringen sker med största hänsyn till miljön, och självklart följer vi alla normer om säkerhet och personligt skydd.

Du kan bara luta dig tillbaka och ta det lugnt. Och vänta på att ditt hus blir rent!

 

Rot-rätt

En tak och fasadtvätt innefattas av Rot avdraget.

 

Be oss att kontakta dig om  en offertförfrågan.